200 Jaar Koninkrijk concert Muziekvereniging Roosendaal 14 juni a.s.

Posted

Op 14 juni 2014 vindt de publieksopening van het T'plein plaats. Na het openingsprogramma in de middag, is het 's avonds de beurt aan Muziekvereniging Roosendaal om van zich te laten horen. Vanaf 20.30 uur presenteert deze ambitieuze muziekvereniging haar drie orkesten tijdens een concert dat in het teken staat van '200 Jaar Koninkrijk'.

Op deze muzikale avond wordt een zeer divers repertoire ten gehore gebracht. Zo worden onder andere gespeeld: In de Meulestraot, een medley van oud-Hollandse kinderliedjes De Verrekijker, Variations on a Medley by Adriaen Valerius, Soldaat van Oranje, het speciaal voor '200 Jaar Koninkrijk' gecomponeerde werk Van Oranje, en als showstopper de Ouverture 1812 van Tchaikovsky!

Het belooft een feest voor je zintuigen te worden, dus u mag een zeer bijzondere entourage verwachten. Zo worden er tijdens het spelen van Van Oranje op een groot scherm (2m x 3m) beelden getoond van het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan Roosendaal op 12 juni 2013. En voor de finale van Ouverture 1812 belooft de organisatie een indrukwekkend spektakel met medewerking van Equipage De Delft!

Het concert zal in stijl worden afgesloten met Cadans van de Stad, een lofzang op ons mooie Roosendaal. Het orkest zal hierin haar eigen zangtalent Anke Taheij begeleiden. Anke, 17 jaar jong, speelt al heel veel jaren dwarsfluit en is een zangeres met een zeer innemende en kristalheldere stem. Een genot om naar te luisteren!

En zo bewijst Anke, en met haar ook de vele andere jeugdige leden van Muziekvereniging Roosendaal, dat samen muziek maken op jonge leeftijd gewoon hartstikke leuk is! In dat kader heeft de vereniging al een primeur te melden: in september begint een 'Kids-Orkest' waarin kinderen vanaf 7 jaar - met en zonder ervaring met een muziekinstrument - leren samenspelen in een echt orkest! Van blokfluit tot viool en van klarinet tot basgitaar; schrijf je in want je bent van harte welkom.
Meer informatie via Suzanne Rockx-Laro: jeugd@muziekverenigingroosendaal.nl

Alle muziekliefhebbers, jong en oud, schrijf in jullie agenda en kom luisteren:

Zaterdag 14 juni, aanvang 20.30 uur
Muziekvereniging Roosendaal
200 Jaar Koninkrijk concert
T'plein (voorheen Tongerloplein)

U bent allemaal van harte uitgenodigd!

Voor meer informatie over Muziekvereniging Roosendaal kijk je op:

www.muziekverenigingroosendaal.nl