Eerste editie Tongerloplein beKOORt succesvol verlopen

Geplaatst op

Dankzij een gematigd windje, een koesterend zonnetje, maar zeker ook door de aanwezigheid van familie en kennissen van de leden van de koren ‘Stacked’ en ‘Close Up’, mag de eerste editie van Tongerloplein BeKOORt op zaterdag 11 mei 2019 een succes worden genoemd.

Beide koren zongen, ieder op eigen wijze, een deel van hun repertoire. De 12 dames en 1 heer van ‘Stacked’ deden dat a capella en onder leiding van Annalisia Schmad. De funky vocal groep, die dit jaar het 5-jarig bestaan viert, gaat vast nog meer van zich laten horen.
‘Close Up’ kwam met een gevarieerd programma, waarbij dirigente Herma Martens en pianiste Eline Vooijs de zangers en zangeressen danig wisten te inspireren en begeleiden.

Wat beide Roosendaalse koren nadrukkelijk met elkaar gemeen hebben is het ontbreken van een sterke vertegenwoordiging van mannen. Bij ‘Stacked’ is er één man vocaal en als stembassist betrokken, terwijl ‘Close Up’ zowaar over 2 zangers kan beschikken. Voor met name het laatste koor was dat reden om halverwege hun concert een muzikale oproep te doen, waarbij er ‘Mannen gezocht’ werden.

De gezellige drukte en het enthousiasme waarmee beide koren werden ontvangen, zal mogelijk aanleiding zijn tot voortzetting van dit nieuwe initiatief van T’plein.