T’plein Geluiden

zaterdag 27 juni / 14:30 - 17:00 uur

Live muziek op het Tongerloplein. Organisatie: T’plein Geluiden (onderdeel T’plein). Op 27 juni met Stacked (koor), Pop Villa (koor), Barbele (singer-song-writer) en The Valley Sound Big Band. T’plein Geluiden organiseert in de zomermaanden diverse muziekactiviteiten op het Tongerloplein. Kijk voor meer info over optredende artiesten regelmatig op www.tpleinroosendaal.nl. In de rubriek ‘nieuws’, elders op deze website, zijn foto’s te vinden van eerdere door T’plein Geluiden georganiseerde optredens en activiteiten.

Stacked

Stacked Ladies vierde op 30 mei jl. haar debuut. Dirigente Annalisa Schmad had al koren en enseblembles in alle soorten en maten. Op haar ‘to do list’ stond nog geen vinkje bij: ‘oprichten en dirigeren van een damesensemble dat een muzikaal pittig en ritmisch repertoire laat horen’. Een eerste oproep voor zangeressen in juni 2013 leverde het voorgenoemde vinkje helaas nog niet op. Annalisa is geen opgever, dus in 2014 probeerde ze het opnieuw en jawel, ze had beet! Audities volgden en vanaf mei 2014 hebben de huiskatten van Annalisa geen momentje rust meer op dinsdagavond want dan repeteren de dames in de woonkamer. Begeleiding hebben de Stackies niet nodig, want ook het ritmische gedeelte verzorgen ze zelf met o.a. een ‘walking bass’ en zelfgemaakte ‘shakers’. Stacked Ladies heeft inmiddels 5 vette nummers in het repertoire zoals ‘Put your hands on me, baby’ van Joss Stone en ‘Big White Room’ van Jessie J. Stacked Ladies hoopt haar groove op u over te brengen op dit gezellige plein!

Pop villa

“POPS” is een groep zingende enthousiastelingen uit Belgie en Nederland die het heerlijk vinden om meerstemmige popliederen ten gehore te brengen onder leiding van Ingrid Mank, opgeleid zangcoach en dirigente van deze groep. Van Tina Turner tot Donna Summer, van Ed Sheeran tot The kings of Leon, van disco tot gospel en eigen nummers! Geniet van de swingende en positieve vibe van dit popkoor! Optreden: 15.00-15.20 uur.

Barbele

Haar solodebuut maakte Barbele op de Brabantse Wal Dag in het voorjaar van 2014. Barbele vertelt met haar gevoelige en vrolijke liedjes verhalen die je meenemen in haar wereld. Het is puur en raakt je zo in het hart. Mensen komen dichter bij haar zitten om aandachtiger te luisteren naar haar ingetogen liedjes, en zijn onder de indruk. Op eigen kracht probeert ze langzaam aan maar doelbewust Nederland te veroveren. Zo was ze reeds te horen op diverse radiostations waaronder Omroep Brabant. En stond ze al op het kleine podium van de Mezz te Breda en Theater de Vorstin te Hilversum. Onlangs mocht ze een muzikale invulling geven na een theaterprogramma van Gerard van Maasakkers. Neem eens een kijkje op www.barbele.net en wie weet tot ziens! Optreden: 15.25-15.55 uur.

Valley Sound Big Band

De Valley Sound Big Band houdt van muzikale uitdagingen en staat onder leiding van dirigent Peter Bogers. Het orkest treedt tot 15 keer per jaar op. Eerder trad ze op met grote koren, jazzorkesten en zelfs een heuse rock & rollband. Het orkest kan met spetterende zang worden versterkt. Het orkest brengt een swingend repertoire met een knipoog naar Sinatra, Duke Ellington, Count Basie, Gordon Goodwin. Naast het genoemde repertoire worden ook bekende nummers uit de seventies, eighties en nineties gespeeld en laten de bigband ultiem swingen met arrangementen van sterartiesten als Chicago, Phil Collins, Robbie Williams, Michael Bublé en Norah Jones. Al met al staat er met de Valley Sound Big Band een prachtig orkest dat enerzijds muzikaal technisch haar mannetje staat en anderzijds als muzikale sfeermaker voor feesten en evenementen een uitstekende en swingende prestatie levert. Optreden: 16.00-17.00 uur. Voor alle info over de Valley Sound Big Band: http://www.valleysoundbigband.nl

bezoek de website