Mid West Band

zaterdag 06 mei / 15:00 - 17:30 uur

De Mid West Band is de Big Band van de eenheid Zeeland-West-Brabant, met de traditionele bezetting van saxen, trombones, trompetten en een ritmesectie. De band speelt traditionele bigband muziek, maar ook moderne nummers met arrangementen van onze artistiek leider Rob van Reijmersdal. Hierdoor ontstaat er een muzikale mix met altijd wel een verrassing.

 

Doel

Het doel van de band is een bijdrage leveren aan een van de missiekenmerken van de Nationale Politie; “Binden en verbinden”. Als representant van de Nederlandse politie houdt de band zich bezig met het muzikaal omlijsten van (inter)nationale evenementen , alsmede het muzikaal ondersteunen van ceremoniële en officiële gebeurtenissen. In het kader van ‘maatschappelijk ondernemen’ streeft de band er naar om jaarlijks medewerking te verlenen aan een ‘goede doelen concert’. In dit kader werkt de band ook jaarlijks mee aan een gezamenlijk optreden met een koor, dat bijvoorbeeld een jubileumconcert, musical of show organiseert, zoals in november 2017 met popkoor Akkoord in de St. Jan.

In uitzonderlijke gevallen is de band ook voor commerciële doelen te boeken. De band wordt geluidstechnisch ondersteund door Paul van de Geijn.

bezoek de website