MuziekVereniging Roosendaal

zaterdag 23 juni / 14:00 - 18:00 uur

Lokale versie van toneelklassieker op het Tongerloplein

Romeo & Julia, een Romance in Roosendaal

ROOSENDAAL – Op zaterdag 23 juni is het Tongerloplein weer het gezellige decor van het traditionele T’pleinconcert, georganiseerd door Muziekvereniging Roosendaal en Stichting T’plein. Vanaf 15.00 uur staan Jelmer, Autumn Dream en SKOOR al garant voor een verrassend voorprogramma. Het concert zelf duurt van 16.00 tot ongeveer 17.30 uur, waarna de afterparty kan beginnen.

Dit jaar is gekozen voor een toneelproductie, met muzikale omlijsting door het speciaal hiervoor geformeerde projectorkest onder leiding van Wendy Bellens. Als basismateriaal is gekozen voor niet minder dan een klassieker: Romeo & Julia van William Shakespeare. In het kader van Roosendaal 750 heeft scriptschrijver Sander Nijssen het bekende verhaal verplaatst naar het Roosendaal van 1853. Daar zitten de kapitaalkrachtige aartsrivalen Van Kapelle en Montago niet te wachten op een romance tussen hun kinderen, verwikkeld als ze zijn in een strijd om de komst van een treinstation… Zal de liefde deze perikelen overwinnen?

JONG! Theater, onder regie van Eva van den Bemd, tekent voor de toneelscènes, die worden afgewisseld door toepasselijke stukken muziek. Het orkest imiteert in het spectaculaire The Great Locomotive Chase zelfs een stoomtrein! Daarnaast passeren onder andere de prachtige filmmuziek van The Magnificent Seven van Elmer Bernstein en de medley Moments of Morricone de revue. En u herkent ongetwijfeld ook de compositie Sugar van Ruud Bos als de begintune van een bekende tv-serie uit de jaren ’80.

De productie kwam tot stand met medewerking van T’plein – Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo, Stichting Roosendaal 750, St Jan Evenementen en Heemkundekring “De Vrijheijt van Rosendale”.

Bij slecht weer wijkt de productie onder voorbehoud uit naar de St. Jan. Dit zal tijdig worden bekendgemaakt op de Facebookpagina van Muziekvereniging Roosendaal (facebook.com/muziekverenigingroosendaal/).

Voor meer informatie: tpleinrsd750@muziekverenigingroosendaal.nl

 

bezoek de website