T’pleinconcert Muziekvereniging Roosendaal

zaterdag 22 juni / 17:30 - 21:00 uur

Op 22 juni is het Tongerloplein weer het decor van het inmiddels traditionele T-pleinconcert, georganiseerd door Muziekvereniging Roosendaal en Stichting T’plein. Het concert duurt van 17.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. De toegang is als altijd gratis. De organisatoren hebben dit jaar geput uit de muzikale schatkamers van de filmstudio’s Disney en Pixar. Meer dan een halve eeuw filmgeschiedenis trekt aan het publiek voorbij, van Mary Poppins tot Pirates of the Caribbean. Het is dus een evenement voor de hele familie!

Alle orkesten van Muziekvereniging Roosendaal doen aan het concert mee, van de Kweekvijver met de minst ervaren muzikanten tot de Concertharmonie met de meest gevorderde leden van de vereniging. Voor de Kweekvijver is dit zelfs het debuutoptreden. “Muziekvereniging Roosendaal geeft Roosendalers van alle leeftijden en niveaus de gelegenheid om actief met muziek bezig te zijn”, zegt waarnemend voorzitter Miriam Struijk. “Om aan een veel gehoorde wens tegemoet te komen is de vereniging vorig jaar zelfs nog uitgebreid met het Matineeorkest, voor mensen die in plaats van ’s avonds liever in de middaguren repeteren. Ook dit Matineeorkest staat op 22 juni op het podium.”

Vanaf 17.30 wordt het publiek in Disney-stemming gebracht door de Young Band onder leiding van Rumon Hagenaars. Daarna verzorgen de orkesten elk een deel van het programma, waarbij nog vermeld moet worden dat de Young Band de korte Disney-musical ‘Leve de Koningin’ op het toneel zal brengen. Stef Broos schreef het verhaal en de tekst, Rumon Hagenaars en Vincent Moes verzorgden de muziekarrangementen. Toneelspel en zang worden uitgevoerd door de jonge talenten Jasmijn Broos en Sara van Gaans.

Om ongeveer 20.15 uur vindt de grande finale met alle deelnemers plaats, waarna de afterparty op het Tongerloplein kan beginnen.

Het volledige programma is als volgt:

17.30 u Young Band o.l.v. Rumon Hagenaars

17.50 u Kweekvijver o.l.v. Gijs van Oosterhout

18.00 u Leve de Koningin (Young Band en solisten)

18.30 u Matineeorkest o.l.v. Marjolein Roovers

19.00 u Concertharmonie o.l.v. Rob Sloekers

19.30 u Variatieorkest o.l.v. Wendy Bellens

20.15 u Grande finale met alle orkesten.

Een onverhoopte afgelasting zal tijdig worden bekendgemaakt via de Facebookpagina van Muziekvereniging Roosendaal (facebook.com/muziekverenigingroosendaal).

Het T-pleinconcert wordt mogelijk gemaakt door Stichting T’plein, taxibedrijf De Groen en drankenhandel Gall & Gall.

Meer weten over Muziek Vereniging Roosendaal? Kijk dan op https://muziekverenigingroosendaal.nl/

bezoek de website