Overzee

zaterdag 08 juli / 15:00 - 17:00 uur

De Eindhovense band Overzee speelt hoofdzakelijk eigen werken en staat voor opzwepende, ontroerende en inspirerende muziek! Warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige chansons worden afgewisseld met swingende instrumentale nummers. De muziek weeft zich rondom en tussen de teksten door in een verscheidenheid aan ritmes en sferen waarin men de verschillende achtergronden van de componisten en musici kan herkennen.

De bandleden zijn afkomstig uit verschillende hoeken van de muziek-wereld en dat is een bewuste keuze. Overzee wil zich niet vastleggen en gaan waar men niet eerder kwam. Overzee sleurt de luisteraar de golven in… De chansons zijn opgebouwd rondom tekstgedichten van zangeres Elke Wichers. De composities en arrangementen zijn van de hand van Pieter Thijssen, Roel Klinkhamer en Teo Kleintjes.

Overzee bestaat uit: Elke Wichers (zang en percussie), Pieter Thijssen (gitaar en bandoneon), Peter Cornelis (sopraan-/tenorsax, percussie), Teo Kleintjes (contrabas, geluidstechniek) en Miguel Muñoz-Ortiz (percussie).

bezoek de website