TONGERLOBOULE

vrijdag 08 - zaterdag 09 september / 13:00 - 22:00 uur

In het weekend van 8 en 9 september staat het Tongerloplein twee dagen in het teken van het Franse spelletje petanque. In samenwerking met T’plein organiseert de Stichting RoosenBoule op vrijdag en zaterdag een drietal toernooien, te beginnen met het Roosendaalse scholierenkampioenschap op de vrijdagmiddag. Er is een mooi prijzenpakket te winnen voor de deelnemende teams uit het Roosendaalse middelbare onderwijs. Vanaf 14.00 uur openen de scholieren het jeu de boulesweekend. Vrijdagavond is er het toernooi voor bedrijven en instellingen en zaterdag vindt TongerloBoule plaats.

 

Bedrijven en instellingen

Vrijdagavond vanaf 19.00 uur is het plein traditioneel het domein van bedrijven en instellingen die onder het genot van een hapje en een drankje strijden om de eer en de prijzen. De muzikale ambiance wordt verzorgd door een DJ. Aan dit ideale bedrijfsuitje nemen zoals altijd de nodige bedrijventeams deel.

 

TongerloBoule

De zaterdag is vanaf 10.00 uur gereserveerd voor alle jeu de boulesteams die het spelletje een warm hart toedragen. Tijdens dit toernooi – genaamd TongerloBoule – wordt er door elk team van 3 spelers vijf wedstrijden gespeeld, gevolgd door een halve finale en een finale. Het winnende team mag zich met recht petanquekampioen van Roosendaal noemen, gezien het al jarenlange hoge niveau van de deelnemers. Daarnaast wordt er gestreden om het tireerkampioenschap, een spectaculair onderdeel van deze sport. Vanaf 14.30 uur wordt het evenement muzikaal omlijst door de driemansformatie Flow die diverxse covers op een akoestische en meerstemmige wijze ten gehore brengt.

 

Kijk voor extra info op: http://www.roosenboule.nl/

 

Programma vrijdag 8 september (onder voorbehoud)

18.30 uur: Start bedrijventoernooi

23.30 uur: Prijsuitreiking bedrijventoernooi

 

Programma zaterdag 9 september (onder voorbehoud)

10.00 uur: Start TongerloBoule

14.30 uur: Live muziek

18.15 uur: Finale tireerkampioenschap

19.30 uur: Finale TongerloBoule

20.30 uur: Prijsuitreiking TongerloBoule

bezoek de website