VIVRE!

zaterdag 15 juni / 13:00 - 18:00 uur

Op zaterdag 15 juni 2019 presenteert T’plein | Stichting Platform CultuurpleinTongerlo, voor de vijfde keer het in geheel Franse stijl en sfeer opgetrokken evenement VIVRE! Na het succes van de vorige edities is VIVRE! ook dit keer een uitstekende gelegenheid om nader kennis te maken met wat Roosendaalse ondernemers en artiesten met Frankrijk en het Franse leven gemeen hebben… Van 13.00 tot 18.00 uur kan een ieder op het plein terecht voor een heus dagje Frankrijk in hartje Roosendaal!

 

Ontspannen Franse sfeer

Niet alleen het Roosendaalse publiek, maar ook de goedweergoden zijn uitgenodigd om VIVRE! in een ontspannen Franse sfeer van dichtbij mee te maken en te beleven. Dit alles onder het genot van talloze heerlijke Franse wijnen, diverse uitgestalde Franse kazen, stokbrood en allerlei andere verleidelijke lekkernijen, specialiteiten en tips die het Bourgondische leven in Frankrijk zo kenmerken. De inwendige mens wordt dan ook niet vergeten. En dat uiteraard geheel volgens Franse receptuur. Glaasje wijn erbij of misschien liever een biertje als alternatief? Daarbij een balletje gooien op het jeu-de-boule-baantje onder de platanen van het Franse terras. Het kan allemaal op 15 juni op het Tongerloplein tijdens VIVRE!

 

Franse markt

Diverse Roosendaalse ondernemers staan garant voor een veelzijdige en gevarieerde Franse markt. Net als vorige jaren is er een kunstmarkt die wederom op het podium achter de St. Jan te vinden is, met maar liefst 12 kunstenaars. Franse muziek wordt verzorgd door Laura Sakko (14.00 – 15.45 u) en zanger/accordeonist Paul Papillon (16.00-17.45 uur) die de Franse musettes als geen ander beheerst en dit graag afwisselt met mooie Franse

chansons. Onze (zingende) lavendelverkoper laat af en toe ook van zich horen. Al met al een uitstekende ambiance om weer eens nader kennis te maken met de Franse cultuur, dan wel van de tentoongestelde kunst te genieten en… wellicht zelf de handen uit de mouwen te steken om iets kunstzinnigs te creëren.

bezoek de website