Géén evenementen tot in ieder geval 1 september

Geplaatst op

Beste cultuurliefhebber,

U heeft allemaal de persconferentie van dinsdag jl. gevolgd.
Waar we al een beetje bang voor waren, werd door premier Rutte bevestigd: géén evenementen tot in ieder geval 1 september.

Een strop voor de gehele evenementenbranche in het algemeen en voor de activiteiten op het Tongerloplein in het bijzonder. Het betekent voorlopig, na de reeds gecancelde evenementen in mei, dat Roosendaal in 2020 blijft verstoken van een Leerlingen Muziek Dag, de Franse markt Vivre!, het Salsa Event, het ieder jaar weer spectaculaire optreden van Muziekvereniging Roosendaal en het oergezellige Plein 7 Recover Festival.

Een hoogst vervelende beslissing, maar ik hoef niemand uit te leggen, dat er nu belangrijkere zaken de meeste aandacht verdienen: gezond blijven en samen deze crisis overwinnen.

Door met z’n allen de dwingende adviezen van de regering te volgen kunnen we hopelijk later in het jaar nog volop van cultuur gaan genieten met o.a. het Soul Spektakel en T-Jazz in september en de Beatlesdag in oktober. En kunnen we van Tongerlo Kerst Roosendaal, wellicht in aangepaste vorm, een gezellige editie maken met hoop naar de toekomst, te beginnen het programma voor 2021!

Onder dankzegging voor jullie inzet tot nu toe, groet ik

Ruud van Osta | voorzitter T’plein
06 51085657