Leerlingen Muziek Dag 2019 groot succes

Geplaatst op

Op zaterdag 25 mei 2019 vond op het Tongerloplein in Roosendaal voor de tweede keer de Leeerlingen Muziek Dag plaats. De aankondiging van deze happening op de website van T’plein dekte de lading volledig. Muzikanten, die op enigerlei wijze als beginneling of als leerling van muziekschool of muziekvereniging voor het voetlicht traden, presenteerden zich aan een gezellig vol terras van belangstellenden.

Het initiatief, ooit aangereikt door secretaris en pr-man Frans Witteveen van de Stichting T’plein, werd het afgelopen jaar – in het kader van Roosendaal 750 – voor het eerst georganiseerd. Toen al werd er aangegeven dat het geen eenmalig evenement zou zijn, maar dat het ook de komende jaren op de T’plein kalender zou komen. Afgelopen zaterdag, 25 mei, loste het bestuur van de Stichting die belofte in. Met het thema ‘Musical’ als leidraad presenteerden diverse leerlingen en ondersteunende muzikanten zich aan het Roosendaalse publiek.

Het opleidingsorkest van de Gildezonen, leerlingen van de Cees Boeren muziekschool, Gertrudis/Norbertus, zangdocente Martine van de Kar en ‘The Young Band’ van Muziekvereniging Roosendaal, waren afzonderlijk, maar ook samen te horen. En zo bleken ze elkaars inspiratiebron te zijn tijdens dit muzikale uitje.

Het musicalrepertoire zorgde voor ongelooflijk veel herkenbare momenten. Het publiek zong – af en toe – naar hartenlust mee, terwijl trotse familieleden en bekenden genoten van de optredens van hun kinderen of kleinkinderen.

Er is maar één conclusie bij deze tweede editie denkbaar: ook volgend jaar kijkt Roosendaal weer uit naar de Leerlingen Muziek Dag.