SIXTIES IN DE MORIAAN

Geplaatst op

Uitgerekend op de langste dag van 2019 sluit Martine van de Kar met 28 koorleden haar project ‘Sixties’ af in een Moriaan met wijd openstaande deuren. Rond 19.45u. gaat Martine van start om de laatste puntjes nog even op de ‘i’ te zetten. Hans, Sanne en Stephan, respectievelijk op toetsen, bas en cojun ondersteunen haar en het koor.

Na zo’n drie kwartier kondigt Martine aan, dat het eigenlijke optreden om 21.00u. zal beginnen. Het talrijke publiek heeft dan al ‘stiekem’ genoten van het repertoire gekozen uit die nog steeds muzikaal tot de verbeelding sprekende, roemruchte jaren ’60. De sfeer van die jaren halen de koorleden ook terug in de Flower-Power-kleding, blijkbaar door velen bewaard en gekoesterd.

De Moriaan is mooi gevuld als om 21.00u. het concert begint. Zonder afbreuk te doen aan de andere liedjes mogen er twee als hoogtepunten worden aangemerkt. Stijn Roovers, door Martine aangekondigd als een verrassing, zingt met hart en ziel ‘With a little help from my friends’ van Joe Cocker. Hij oogst terecht veel applaus. ‘Venus’ van Shocking Blue wordt door Martine zelf vertolkt. Ook zij wordt getrakteerd op ovationeel handgeklap.

Natuurlijk bedankt het publiek aan het einde ook alle koorleden, die kans hebben gezien om in 10 weken de prachtige songs onder de knie te krijgen. Die koorleden verrassen Martine tot slot met een bos bloemen en een cadeaubon, omdat ze in die weken zoveel plezier hebben beleefd. Dat plezier straalde heel de avond van al hun gezichten!

Meer weten over de zanglessen van Martine van de Kar? Kijk dan op: http://www.martinevandekar.nl/