Soulspektakel 15 september 2018 groot succes

Geplaatst op

Soul men

Zaterdag 15 september organiseerde T’plein het langverwachte Soulspektakel. “Eindelijk”, hoorden we uit vele monden van het volop toegestroomde publiek. Het muziekgenre uit de jaren 60 en 70 lijkt een schot in de roos en bleek garant voor een overvol plein met enthousiaste ‘soulkikkers’. James Brown, Temptations, Sam and Dave… alle helden van toen kwamen langs op het verhoogde podium van het Tongerloplein , met nummers als “It is a man’s world”, “Papa was a rolling stone” en “Soul man”. Ze werden vertolkt door 2 fantastische bands.

 

Capital S

Uit Delft kwam de 12-koppige formatie ‘Capital S’, jonge muzikanten, die een passie hebben voor soul. Zij kwamen in Roosendaal laten zien en horen, dat zij terecht één van de betere bands waren tijdens de Clash of the Coverbands Benelux. Ook Paradiso viel massaal voor de energieke show van deze formatie. Zij wisten het publiek te verleiden tot aan de podiumrand te komen om er gezamenlijk een spetterende show van te maken.

Het duo “2Djs” zorgde ervoor, dat tijdens de pauze het publiek in de juiste sfeer bleef. Joep Mol en Robert de Veth zijn gedreven liefhebbers van muziek in het algemeen en van de soulmuziek in het bijzonder. Hun sporen hebben zij reeds verdiend in de gloriejaren van de Damstraat, hét uitgaansgebied van Roosendaal in de jaren ’70.

 

Do-Re-Mi-Fa-Soul!

De afsluiter van de avond was de band ‘Do-Re-Mi-Fa-Soul’, een formatie, samengesteld door Bert van Uffelen. Toen we Bert vroegen, of hij voor deze gelegenheid een band wilde samenstellen met affiniteit voor de soulmuziek uit de jaren 60 en 70, hoefde hij niet lang na te denken. Als rechtgeaard liefhebber van dit genre wist hij binnen de kortste keren 9 andere muzikanten aan zich te binden. De show, die deze band ten beste gaf, bracht het publiek in extase.

 

R.E.S.P.E.C.T.

Na de laatste klanken van ‘Do-Re-Mi-Fa-Soul’ namen Joep en Robert het nagenietende publiek mee de Moriaan in voor een heuse after-party. In de feestende menigte klonk alom tevredenheid en RESPECT, om maar een van de grootste hits van de onlangs overleden Soul- en R&B-Queen Aretha Franklin aan te halen; respect voor allen, die deze avond mede vorm hebben gegeven: artiesten, horeca, geluidscrew, DJ’s, faciliterende partijen, het publiek en …. het weer ! Voor volgende jaren kunnen we onthouden: september—soulmaand !

 

Kijk voor de foto’s op: https://tpleinroosendaal.nl/gallery/soul-spektakel-15-09-2018/