VIVRE! viert eerste lustrum op 15-06-2019

Geplaatst op

Joie de Vivre!

 

Zaterdag 15 juni beleefden we de 5e editie van de Franse markt Vivre! op het Tongerloplein, georganiseerd door T’plein. Een lustrum! Waarmee duidelijk wordt, dat deze knusse markt niet meer weg te denken is en garant staat voor een gezellig, gemoedelijk uitje in hartje Roosendaal. Stichting Platform Cultuurplein Roosendaal |T’plein zorgde met de opstelling van de kramen voor de knusse sfeer, die je bij een Franse markt voor ogen hebt. Deze kramen omarmden de terrassen, waarop het heerlijk toeven was met een wijntje en een kaasje. Het totaal zorgde voor de juiste joie de vivre.

 

Regen

Even leek de regen roet in het eten te gooien. Nadat er een uur herhaald werd, dat het volgens verschillende weer-apps over 5 minuten droog zou worden, brak dan eindelijk om half 4 de zon door. Ineens zong Laura Sakko de mooiste tonen, smaakten wijn en kaas een stuk beter en lieten Bezano en Reineke de mooiste creaties zien als karikaturist en schminkster. In de zon schitterden de creaties van maar liefst 13 kunstenaars de bezoekers tegemoet.

 

Zingende lavendelverkoper

Muziek is onlosmakelijk verbonden met de Franse sfeer. Laura’s prachtig gedragen chansons werden opgevolgd door de wat meer frivole liedjes en musettes van Paul Papillon, die met zijn accordeon de bezoeker wist te raken. Ook in de pauzes hoefde het publiek niet verstoken te blijven van muziek. De sinds jaren aanwezige Toine Vermunt van kwekerij De Gaerde liet zien en horen, dat hij meer onder de alpinopet heeft dan alleen kennis van lavendel kweken. Met mooie chansons van Georges Moustaki opende hij de markt en vulde de stille momenten op. Zijn duet met Piet Geleyns was zeer spontaan en kreeg de handen op elkaar.

 

Le ciel pleure

Helaas verstoorde de regen een lange nazit op het plein. Precies om 18.00 u, “quand le ciel pleure”, vertrok iedereen snel huiswaarts. Waarschijnlijk thuis tevreden napratend over die gewonnen partij jeu de boule, de prachtige chansons, de gezelligheid en uiteraard nagenietend van de meegebrachte Franse wijnen, stokbroden en kazen. En ongetwijfeld mijmerend over de volgende editie van Vivre!, die plaats vindt op 20 juni 2020.